XVII Concurso de Tapas
PICADILLO A Coruña

Do 4 ao 14 de novembro de 2021

image
background
monterrei
Na Coruña temos a perfecta maridaxe

Maridando as Tapas, de marcado acento coruñés, cos viños das Denominacións de Orixe de Galicia ofrecemos un pouco da nosa paisaxe, do noso territorio, do noso clima… da nosa esencia.

Situada ao sur da provincia de Ourense, a Denominación de Orixe Monterrei recíbenos cun microclima mediterráneo tépedo con tendencia continental, de veráns calorosos e invernos fríos. Un territorio sucado polo río Támega, afluente do Douro, que atopa nas súas dúas subzonas, val e ladeira, unha gran amplitude de chans: pizarrosos e esquistosos, graníticos e arenosos, arcillosos e sedimentarios.

Viños e uvas da D.O. Monterrei

Os Viños Brancos son elaborados a partir das variedades brancas preferentes: Godello, Treixadura e Doa Branca; e as variedades autorizadas: Branca de Monterrei, Loureira, Albariño e Caíño Blanco.

Os Viños Tintos son elaborados con uvas tintas preferentes: Mencía e Merenzao, e as variedades autorizadas: Araúxa, Sousón e Caíño Tinto. Viños D.Ou. Monterrei: elaborados cuns 60% mínimos de variedades preferentes, e cuxa tipoloxía se divide en mozas ou barrica, entre outros.

Gran variedade de oferta para que cociñeiras e cociñeiros propóñannos as súas particulares creación.

A gozar, sempre con moderación!

ENCONTRO GASTRONÓMICO CON CERVEXAS 1906

O luns 25 de outubro a familia de Cervexas 1906 de Estrela Galicia organiza un encontro con todos os establecementos participantes do XVII Concurso de Tapas Picadillo.

A xornada consiste nunha visita privada a MEGA, seguida dunha formación específica en gastronomía de pequeno formato, a cargo do chef Manuel Costiña (Retiro da Costiña-Estrela Michelín) e en técnicas de maridaxe impartida polo departamento de Cultura de Cervexa de Hijos de Rivera.

Información para celíacos

Unhas das experiencias máis complicadas para unha persoa celíaca pode ser saír comer fóra da casa. Para lidar con esta situación, a Asociación de Celíacos de Galicia (ACEGA) trata de prestarlle asesoramento ao máximo número de restaurantes posibles como é o caso de Tapas Picadillo, revisando e comprobando cada unha das tapas aptas para celíacos/as que se presentan ao concurso.